Αρχική Ελλάδα ΤΕΜΠΗ: ΑΠΟ το ΑΝΝΟΒΕΡΟ στη ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ για ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ο 20ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΤΕΜΠΗ: ΑΠΟ το ΑΝΝΟΒΕΡΟ στη ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ για ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ο 20ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

129
0

Από το Αννόβερο στη Χαϊδελβέργη για τελική αποκατάσταση ο 20χρονος Γεράσιμος, ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Έλαβε παράταση επιπλέον δύο μηνών από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Γεράσιμος, ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, βρίσκεται στη Γερμανία, στο International Neuroscience Institute, Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης στο Αννόβερο για αποκατάσταση.

Μετά από 118 ολόκληρες ημέρες σκληρής μάχης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο Γεράσιμος διακομίστηκε σε ένα από τα καλύτερα κέντρα αποκατάστασης στον κόσμο και λαμβάνει ειδική θεραπεία την οποία αναμένεται να ολοκληρώσει σε κάποιους μήνες.

Εάν όλα πάνε καλά, κι όταν ο κύκλος αυτής της θεραπείας ολοκληρωθεί, αναμένεται να μεταβεί σε πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στην Χαϊδελβέργη, το οποίο αποτελεί και τον τελικό του προορισμό.

Στην πολύμηνη αυτή διαδικασία, το κράτος παραστάθηκε στην οικογένεια από την πρώτη στιγμή.

Με απόφασή της η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρέχει πλήρη κάλυψη των εξόδων των γονέων, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – με πολύ πρόσφατη απόφαση έδωσε και μια επιπλέον παράταση, δύο μηνών.

Δείτε την αρχική απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, με την οποία η οικογένεια καλύπτεται στο συνολικό κόστος της δαπάνης για την αποκατάσταση του 20χρονου παιδιού