Αρχική Ελλάδα Η Άρσεναλ ανακοίνωσε τον Χάβερτς

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε τον Χάβερτς

156
0



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 23:06

Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις με τη Γουέστ Χαμ για τη μεταγραφή του Ντέκλαν Ράις, η Άρσεναλ ολοκλήρωσε την άφιξη του Κάι Χάβερτς.

Οι «Κανονιέρηδες», που επιστρέφουν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, επισημοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης (28/6) την απόκτηση του πρώην επιθετικού της Τσέλσι έναντι ποσού που υπολογίζεται κοντά στα 78 εκατομμύρια ευρώ.

Πέρυσι, ο 24χρονος Γερμανός επιθετικός έπαιξε συνολικά σε 47 αγώνες και πέτυχε 9 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις.

«Είναι πολύ συναρπαστικό για μένα να εντάσσομαι σε αυτόν τον καταπληκτικό σύλλογο και να είμαι μέλος της οικογένειας της Άρσεναλ. Αυτός ο σύλλογος έχει μια τόσο μεγάλη ιστορία κι ελπίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα», υπογράμμισε ο Χάβερτς στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο 24χρονος άσος υπέγραψε «μακροχρόνιο συμβόλαιο» στο «Εμιρέιτς», τρία χρόνια μετά την ένταξή του στους «Μπλε» από την Μπάγερ Λεβερκούζεν έναντι 71 εκατομμυρίων λιρών (80 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Χάβερτς σημείωσε 19 γκολ σε 91 συμμετοχές στην Premier League και πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Champions League του 2021 (1-0 τη Σίτι) και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων την ίδια χρονιά, έχοντας εξασφαλίσει θέση στα βιβλία της ιστορίας της Τσέλσι.

Σε μια ταραχώδη σεζόν με τεράστια μεταγραφικά έξοδα και πολύ λιγότερους βαθμούς ο Γερμανός ήταν ένας από τους λίγους σταθερούς παίκτες των «Μπλε», έπαιξε στους 35 από τους 38 αγώνες της αγγλικής Λίγκας και τα επτά γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα ήταν αρκετά για να τον κάνουν πρώτο σκόρερ του συλλόγου.

Με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού από τη Λειψία οι Λονδρέζοι έχουν ήδη υπογράψει το πιθανό διάδοχο τού Χάβερτς, που τρία χρόνια μετά την άφιξή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επέστρεψε τουλάχιστον ένα πολύ καλό μεταγραφικό αντίτιμο, δύο έτη πριν λήξει το συμβόλαιό του.

Στην Άρσεναλ έρχεται για να επεκτείνει τις επιθετικές επιλογές του Μίκελ Αρτέτα, του οποίου το όνειρο να κατακτήσει το περυσινό πρωτάθλημα γκρεμίστηκε επειδή ο Γκάμπριελ Ζεσούς τραυματίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Έντι Ενκέτια δεν κατόρθωσε να αποδειχθεί ισάξιος αντικαταστάτης του.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα γίνει με τον 21χρονο Φόλαριν Μπάλογκαν, ο οποίος επιστρέφει στο Λονδίνο μετά από μια πολύ δυνατή χρονιά ως δανεικός στη Ρεμς, με την οποία μέτρησε 21 γκολ στη Ligue 1.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 23:07



Zougla.gr