Αρχική Οικονομία Oι Αρχές σήκωσαν τα χέρια ψηλά!

Oι Αρχές σήκωσαν τα χέρια ψηλά!

151
0



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 18:38

Zougla Newsroom 

Τελικά από έναν τυπικό έλεγχο στην περιοχή Καλαφάτης της Μυκόνου, μάθαμε πως το ξενοδοχείο «Anastasia Village», έχει καταπατήσει παράνομα την παραλία σε έκταση δύο στρεμμάτων.

Ωστόσο από την έρευνα της «Ζούγκλας», αποκαλύπτεται πως  αυτή η καταπάτηση της παραλίας έχει αρχίσει εδώ και δέκα χρόνια, ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα λειτουργεί ατιμωρητί και μάλιστα σε περιοχή με αρχαιολογικούς περιοριχμούς !

Σύμφωνα με έγγραφά που έχει στη διάθεσή της η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, η παρανομία έχει πιστοποιηθεί, και μάλιστα έχει καταλογιστεί πρόστιμο 236.500 ευρώ μόνο για την τελευταία πενταετία αφού τα προηγούμενα χρόνια και οι παρανομίες που τα αφορούν έχουν παραγραφεί.

Πρόκειται για Πρωτόκολλο Καθορισμού Αυθαίρετης Χρήσης Αιγιαλού που έχει εκδοθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων Α για την παραλία της Αγίας Άννας. Συγκεκριμένα πρόκειται για το υπ’ αριθμ. 1/23-06-2023  Πρωτόκολλο Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας με το οποίο επιβάλλεται  στην εταιρεία ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΑΕ συνολικό πρόστιμο για την αυθαίρετη χρήση του αιγιαλού για τα έτη 2018-2022 ποσού 236.500 ευρώ.

Σημειώνεται πως  το πρόστιμο αυτό δεν έχει πληρωθεί ακόμα ούτε ρυθμιστεί από τη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση, αφού ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η οποία απέρριψε την προσφυγή αυτή.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το έγγραφο ντοκουμέντο:

Με λίγα λόγια ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής επιχείρησης στη Μύκονο, καταπατά παραλία σε έκταση δύο στρεμμάτων εδώ και 10 χρόνια, δεν πληρώνει το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί, η προσφυγή του στη Δικαιοσύνη απορρίφθηκε, είναι πλήρως παράνομος και παρ’ όλα αυτά η επιχείρησή του λειτουργεί ατιμωρητί. Από μια σύμπτωση και έναν τυπικό έλεγχο, πληροφορήθηκαν οι Αρχές της Μυκόνου (λες και δεν το ήξεραν) πως η ξενοδοχειακή αυτή μονάδα είναι καταπατητής, μπροστά στο κράτος, και δεν δίνει φράγκο για τους νόμους και τις διατάξεις. Άλλη μια τυπική περίπτωση επιχείρησης που λειτουργεί με αυτά που ισχύουν στο ανεξάρτητο κράτος της Μυκόνου.

Τοπικές πηγές τονίζουν στη «Ζούγκλα» πως η συγκεκριμένη παραλία θα μπορούσε να δημοπρατηθεί  και να δοθεί νόμιμα προς εκμετάλλευση. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ή πιθανόν να ξεκίνησε και να σταμάτησε. Και εδώ προκύπτουν και πολλά ερωτήματα όσον αφορά στη δημοτική Αρχή του νησιού η οποία καταγγέλλεται πως δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη υπόθεση παρόλο που γνωρίζει την κατάσταση.

Δείτε σε ποιον ανήκει το ξενοδοχείο σύμφωνα με στοιχεία τα οποία είναι δημοσιευμένα:


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 18:44



Zougla.gr