Αρχική Ελλάδα Τα Νέα της Πιάτσας #378

Τα Νέα της Πιάτσας #378

73
0


Με τα κράνη τι θα γίνει; Τα καλά κράνη για να μην σπάσεις το κεφάλι σου όταν πέσεις με τη μοτοσυκλέτα κοστίζουν όσο ένα μηνιάτικο για ένα μέσο εργαζόμενο. Καταργείστε το ΦΠΑ . Για να μπορούν να αγοράζουν οι νέοι κράνη που τους προσφέρουν ασφάλεια και όχι κράνη για να γλυτώνουν τα πρόστιμα. Γιατί ο αστυνομικός ακόμη και αν φοράς ένα πλαστικό κουβαδάκι δεν σε γράφει αφού το θεωρεί κράνος. Μετά τις εκλογές, στον καινούργιο υπουργό Οικονομικών θα του στείλουμε μια οικονομική ανάλυση. Πόσο κοστίζει στο κράτος ένας τραυματίας που νοσηλεύεται πέντε ημέρες και πόσο θα χάνει από την κατάργηση του ΦΠΑ στα κράνη. Να υπενθυμίσουμε ότι τα κράνη δεν είναι αξεσουάρ πολυτελείας.

Μεγάλη στιγμή για την Ford σήμερα. Ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κάλεσε στη σκηνή τον Bill Ford και πατώντας μαζί ένα κουμπί, σηματοδότησαν τα εγκαίνια της νέας ειδικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Κολωνία. Μία ειδική μονάδα, που αποτελεί και το πρώτο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον κόσμο. Το ύψος της επένδυσης είναι ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Youtube σε όλο το πλανήτη. Το ηλεκτρικό Explorer θα είναι το πρώτο όχημα που θα βγει από την ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, με την μονάδα να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 250.000 οχήματα. Είναι το Road to Better, σημαντικό ορόσημο στο πλάνο της Ford, , συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για ουδετερότητα ως προς το διοξείδιο του άνθρακα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των άμεσων προμηθευτών μέχρι το 2035. 

Στα παλιά «λημέρια» του Le Mans επιστρέφει το 2024 η Ford με την εντυπωσιακή Mustang GT3. Με το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο Mustang GT3, που βασίζεται στη Mustang Dark Horse, η Ford επιστρέφει στους αγώνες το 2024 και ξεκινάει από την πιο κλασική πίστα που δεν είναι άλλη από το  Le Mans. Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι η Ford Mustang εντάσσεται επίσημα στην κατηγορία FIA GT3.

Η πολυαναμενόμενη Ford Mustang GT3 παρουσιάσθηκε στις 9 Ιουνίου 2023. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Jim Farley και ο Διευθύνων Σύμβουλος του WEC Frédéric Lequien, μαζί με αρκετούς άλλους καλεσμένους από το πρόγραμμα GT3, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της Multimatic και της M-Sport καθώς και o Παγκόσμιος Διευθυντής της Ford Performance Motorsports, Mark Rushbrook. Η νέα Mustang της Ford, που θα συμμετάσχει τόσο στο πρωτάθλημα IMSA όσο και στο WEC το 2024,  έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Multimatic Motorsports, ενώ την ευθύνη για τη συμμετοχή της στους αγώνες θα αναλάβει μια τρίτη ομάδα στο WEC και στο Le Mans. Το Mustang GT3, το πιο γνωστό σπορ αυτοκίνητο θα συμμετάσχει τον Ιούνιο του 2024, στην πρόκληση των 24 ωρών, στον πιο εμβληματικό αγώνα αντοχής.  



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ αναφέρθηκε στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη που χάρη στην επιμονή του κατάφερε να επιστρέψει το Ράλλυ Ακρόπολις, αγώνα του WRC, στην Ελλάδα. Στην επιστολή του Δ.Σ της ΟΜΑΕ αναφέρονται τα εξής:

« Με την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την συμβολή στην επίτευξη των καταστατικών σκοπών της Ομοσπονδίας μας και την στήριξη του τόσο στο άθλημά μας, κατ΄ εξοχήν ερασιτεχνικό άθλημα.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού που με την αποτελεσματική υποστήριξη της Κυβέρνησης δημιούργησαν τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τα φορολογικά έσοδα των τυχερών παιγνίων, κάνοντας αποδεκτό ένα διαχρονικό αίτημα των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων.

Ειδικότερα, στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην εποχή της πανδημίας του covid-19, ο  μηχανισμός χρηματοδότησης κράτησε ζωντανά τα σωματεία, προσέφερε ένα πολύτιμο θεσμοθετημένο έσοδο και έδωσε ουσιαστική λύση στα ερασιτεχνικά αθλήματα που αντιμετώπιζαν σοβαρό θέμα επιβίωσης. Ο μηχανισμός χρηματοδότησης αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ήταν επίσης υπέρμαχος, βασικός υποστηρικτής και μπροστάρης στην επιστροφή των μεγάλων αθλητικών διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας, επιτυγχάνοντας με την καθοριστική παρέμβαση του και την στήριξη της Κυβέρνησης την επαναφορά του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), επαναφέροντας έτσι την χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία και στους χιλιάδες αθλητές-τριες μας να αποδώσουμε τα εύσημα σε έναν πολιτικό που δεν ήταν μόνο ο μακροβιότερος Υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά με σχέδιο, επιμονή και εργατικότητα άνοιξε νέες προοπτικές και ορίζοντες στο μέλλον του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Η KIA Europe την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, ανακοίνωσε τέσσερις συνεργασίες με τις νεοφυείς επιχειρήσεις: Polyola, Odyssey Innovation, Sieve και Waterhaul γιατί πιστεύει ότι οι λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον δεν μπορούν να επιτευχθούν από έναν μόνο οργανισμό αλλά με συνεργασίες όπου θα εργάζονται όλοι μαζί για τον ίδιο στόχο. Αυτή η συνεργασία είναι  σύμφωνη με τις προσπάθειες της Kia παγκόσμια, για να απαλλάξει το περιβάλλον από τα πλαστικά μέσω της Συνεργασίας Ocean Cleanup και να κάνει μεγαλύτερη χρήση του υλικού στην ανακύκλωση.

Η μεταμόρφωση της PEUGEOT. Φοβερό είναι το νέο πανοραμικό I-COCKPIT της γαλλικής φίρμας. Μέσα από ένα καινοτόμο και αποφασιστικό βήμα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, η μάρκα αντικαθιστά το best-seller 3008, με ένα εντελώς καινούργιο, αμιγώς ηλεκτρικό fastback SUV. Ανεβάζοντας σε εντελώς άλλο επίπεδο,  τη δημιουργικότητα στη σχεδίαση, την οδηγική ευχαρίστηση και τις ηλεκτρικές επιδόσεις, το νέο PEUGEOT 3008 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που εφοδιάζεται με το Νέο PEUGEOT panoramic i-COCKPIT. Το νέο PEUGEOT 3008 με το εντυπωσιακό panoramic i-COCKPIT,  θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2023.

Νέα συντονίστρια Marketing & Δημοσίων Σχέσεων απέκτησε η Seat.Με ανακοίνωση που έστειλε ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Χάρης Δάνδουρας , από την 01/06/23, η ομάδα της Tεχνοκάρ ενισχύθηκε με την πρόσληψη της κας Νατάσσας Βυθούλκα, η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Συντονίστριας Marketing & Δημοσίων Σχέσεων για τις SEAT & CUPRA. 

Η κα Βυθούλκα είναι κάτοχος πτυχίου Βachelor of Arts στην Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου Masters of Science στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ έχει και πολυετή εμπειρία στον κλάδο του αυτοκινήτου από αντίστοιχες θέσεις τις οποίες κατείχε τα προηγούμενα χρόνια.

Την ώρα που κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά στα 100% ηλεκτρικά οχήματα, η Hyundai Motor κάνει ακόμη ένα βήμα στο μέλλον με το πλήρως λειτουργικό «Rolling Lab» που διαθέτει μια μοναδική ηλεκτρική υβριδική αρχιτεκτονική κυψελών καυσίμου υδρογόνου με έμφαση στη βιώσιμη υψηλή απόδοση. Με το «Rolling Lab» οι Κορεάτες δοκιμάζουν και επαληθεύουν προηγμένες τεχνολογίες για μελλοντικά μοντέλα παραγωγής, αναδεικνύοντας τη φιλοδοξία της εταιρίας να γίνει στο μέλλον ηγέτης στα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το N Vision 74 είναι το επιστέγασμα της σχεδιαστικής κληρονομιάς της Hyundai, των τεχνολογιών αιχμής και της υψηλών επιδόσεων μάρκας N.

Η διαδικτυακή επικοινωνία “Mazda CX-30, Made to inspire” απέσπασε το 1ο βραβείο στο Cannes World Film Festival, ως «Η Καλύτερη Διαφήμιση για τον Απρίλιο 2023». Η Mazda Autoone, μέλος του Ομίλου Συγγελίδη, αυτή τη φορά απέσπασε ένα βραβείο εκτός συνόρων μέσα από τη συνεργασία της με τον καταξιωμένο σεφ Σωτήρη Κοντιζά.  Το παγκοσμίου εμβέλειας φεστιβάλ φιλοξενεί μηνιαία, αλλά και κάθε χρόνο, ταινίες από όλα τα είδη, για διεθνείς κινηματογραφιστές. H υβριδική μορφή του προσφέρει ένα πιο προσβάσιμο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, ενώ οι μηνιαίες βραβεύσεις δίνουν τη δυνατότητα να αναδεικνύονται δημιουργικές εργασίες από όλο τον κόσμο πιο συχνά. 

Πρόσφατα ο Δήμος Αγκιστρίου, προμηθεύτηκε με ένα φορτηγό BMC με υπερκατασκευή βυτίου μεταφοράς λυμάτων, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών λυμάτων. Το συγκεκριμένο βυτιοφόρο BMC, αποκτήθηκε από τον Δήμο Αγκιστρίου μέσω του  προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα μέσω του άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον». H BMC ιδρύθηκε στην Σμύρνη το 1964 και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορτηγών και λοιπών βαρέων οχημάτων, έχοντας κατασκευάσει πάνω από 300.000 οχήματα. Τα  φορτηγά BMC,  εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

 



Zougla.gr