Αρχική Οικονομία Έγινε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Snowcross στην Νορβηγία

Έγινε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Snowcross στην Νορβηγία

147
0



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 11:53

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

 

Τα snowmobile είναι οι μοτοσυκλέτες του χιονιού και είναι ένας διαδεδομένος τρόπος μετακίνησης σε περιοχές με χιόνι. Ακόμη και στην Ελλάδα, όλοι θα έχουμε προσέξει στα χιονοδρομικά κέντρα σημεία στα οποία μπορεί κάποιος να έχει την εμπειρία της οδήγησης ενός τέτοιου οχήματος, που έχει τις περισσότερες φορές κινητήρα από μοτοσυκλέτα, τιμόνι όπως της μοτοσυκλέτας, δύο χιονοπέδιλα μπροστά και μια ερπύστρια πίσω. Αγώνες μάλιστα με τέτοια οχήματα έχουν γίνει στο παρελθόν και στα Ελληνικά βουνά.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έγινε στο Kirkenes της Νορβηγίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Snowcross. Στον Αρκτικό Κύκλο ξεκίνησε η παρουσία φωτός 24 ώρες την ημέρα και η τοπική λέσχη Kirkenes Motorklubb οργάνωσε τον αγώνα κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά με τέλειες συνθήκες πίστας, που είχε μήκος 650 μ.

Η πόλη είναι μάλιστα γνωστή για το Snowhotel, που είναι το μόνο ξενοδοχείο από πάγο που είναι ανοικτό και τους 12 μήνες του χρόνου!

Στο freestyle snowcross show, ο Rasmus Johanson εντυπωσίασε

Ο δημοφιλής Νορβηγός τραγουδιστής Kevin Boine άνοιξε την εκδήλωση και ο Υπουργός Μεταφορών της Νορβηγίας Jon Ivar Nygard, καλωσόρισε τους αρκετούς θεατές που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ένα freestyle snowcross show με τον Rasmus Johanson, έδωσε πολύ εντυπωσιακά πλάνα και φωτογραφίες, πριν ξεκινήσει η αγωνιστική διαδικασία.

Τελικά 17 οδηγοί έδωσαν τη μάχη για τον Τίτλο και ο Σουηδός Gustav Salomonsson κέρδισε και τα δύο σκέλη του Αγώνα και μαζί στέφτηκε Πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Νορβηγός Emil Mikalsen πήρε την δεύτερη θέση και τρίτος ήταν ο συμπατριώτης του Jan Even Romsdal.

Αποτελέσματα:

1. Gustav Salomonsson (50 βαθμοί)

2. Emil Mikalsen (44 βαθμοί)

3. Jan Even Romsdal (36 βαθμοί)


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 11:53



Zougla.gr