Αρχική Ελλάδα Η επενδυτική Mutares εξαγόρασε την Peugeot Motorcycles

Η επενδυτική Mutares εξαγόρασε την Peugeot Motorcycles

114
0



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 08:30

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Η Mutares SE & Co. KGaA ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς την εξαγορά του 50% των κεφαλαίων και του 80% του μεριδίου ελέγχου της Peugeot Motorcycles από την Mahindra & Mahindra.


Η Mahindra & Mahindra θα παραμείνει συν-μέτοχη για να υποστηρίξει την εταιρία τα επόμενα χρόνια με το λανσάρισμα νέων προϊόντων, καθώς και με την ανάπτυξη που αναμένεται να γνωρίσει η Peugeot Motorcycles.


Ο Johannes Laumann, CIO της Mutares, δήλωσε σχετικά με την απόκτηση της Peugeot Motorcycles: “Η Peugeot Motorcycles είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη μάρκα που βασίζεται σε μια πλούσια ιστορία ως ο παλαιότερος κατασκευαστής μηχανοκίνητων δίτροχων στον κόσμο. Επιπλέον, η Peugeot Motorcycles λειτουργεί ως κατασκευαστής πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) και βλέπουμε ένα τεράστιο δυναμικό ισχυρών συνεργειών που μπορούν να προκύψουν στο τμήμα μας της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας”.

 

Rajesh Jejurikar, Executive Director, Auto & Farm Sectors, της Mahindra: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Mutares στην Peugeot Motocycles. Οι προσπάθειές μας στοχεύουν στη διατήρηση αυτής της γαλλικής μάρκας που προσφέρει υπηρεσίες στους πελάτες της εδώ και 124 χρόνια. Έχοντας αποδείξει ότι μπορεί να μετασχηματίσει εταιρείες σε όλη την Ευρώπη, σε συνδυασμό με ισχυρή τεχνογνωσία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Mutares είναι ο ιδανικός συνεργάτης για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της μάρκας με τη συνεχή υποστήριξη της M&M”.

Η Mutares, μια επενδυτική εταιρία με έδρα στο Μόναχο, έχει βγει δυναμικά στην αγορά τελευταία εξαγοράζοντας πολλές εταιρίες. Η Peugeot Motorcycles έγινε το 13ο απόκτημα της μέσα στον τελευταίο χρόνο. Ένα άλλο πρόσφατο απόκτημα της Mutares (πριν από λίγες εβδομάδες) είναι η Siemens Energy Engines, μια κατασκευάστρια εταιρία κινητήρων αερίου και ντίζελ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 08:34



Zougla.gr